24.03.18 21:42:51       

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το Νέο Αθλητικό Κέντρο Ε.Μ.Π. περιλαμβάνει κλειστό γήπεδο αθλοπαιδιών και πολλαπλών χρήσεων χωρητικότητας 600 θεατών καθώς και σύγχρονες αίθουσες με εξελιγμένα όργανα γυμναστικής και αίθουσες επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ping-pong) και μπιλιάρδου.

Επίσης στους εξωτερικούς χώρους υπάρχουν δύο γήπεδα αντισφαίρισης (tennis) ενώ είναι προγραμματισμένη η κατασκευή δύο γηπέδων 5Χ5 ποδοσφαίρου, ενός υπαίθριου γηπέδου μπάσκετ και ενός γηπέδου beach volley καθώς και η ανακαίνιση του υπάρχοντος γηπέδου ποδοσφαίρου κανονικών διαστάσεων.

Το Νέο Αθλητικό Κέντρο Ε.Μ.Π. κατασκευάστηκε με την αξιοποίηση των πόρων του 3ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και υλοποιήθηκε μέσα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης & Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΠΕΑΚ).

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η σύλληψη της ιδέας και ο αρχικός σχεδιασμός για την κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε επί πρυτανείας του κ. Ανδρέα Ανδρεόπουλου.

Ο τελικός σχεδιασμός και υλοποίηση του έργου πραγματοποιήθηκε επί θητείας του Πρύτανη κ. Κωνσταντίνου Ι. Μουτζούρη, Αντιπρυτάνεων κ. Ιωάννη Ν. Πολύζου και κ. Γεράσιμου Δ. Σπαθή καθώς και του Διευθυντή του Αθλητικού Κέντρου Ε.Μ.Π. Μιχάλη Κυρίτση επιτυγχάνοντας το βασικό στόχο της ανάπτυξης δράσεων κατάλληλων να παροτρύνουν και να διευκολύνουν την ενεργή συμμετοχή του συνόλου των μελών της πολυτεχνειακής κοινότητας σε δια βίου αθλητικές πρακτικές.

Τα εγκαίνια του Νέου Αθλητικού Κέντρου Ε.Μ.Π. πραγματοποιήθηκαν στις 11 Νοεμβρίου 2009.